Notícies

Dia Internacional de la Pau i la No-Violència

Benvolgudes famílies, avui és un dia molt especial!...Avui és el Dia Internacional de la Pau.

Us podem explicar curiositats relacionades amb aquesta data, com per exemple, que la paraula "pau" deriva del llatí "pax" i generalment defineix, en sentit positiu, un estat de tranquil·litat o quietud, i en sentit oposat com absència d'inquietud, violència o guerra.  Llavors podem definir la Pau com: l'estat en què una societat gaudeix de justícia, llibertat i igualtat social, i no està ni en violència ni en guerra.

Per tot això el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l’educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Llorenç Vidal va ser la persona que  va engegar aquesta iniciativa quan no existien iniciatives similars.

Existeixen més de deu símbols que representen la pau: la branca d'olivera, el colom blanc, el cercle amb quatre línies (☮), el signe de victòria amb els dits, la bandera de la pau o bandera de l’arc de Sant Martí o les roselles blanques, entre d'altres. Nosaltres a l’escola hem escollit els coloms i les mans on vosaltres pares i mares heu anant deixant els vostres desitjos d pau.

I quin dia és avui? Doncs avui és 30 de gener...avui celebrem el dia de la Pau, participant  centres educatius, educadors de tots els nivells i de tots els països. Apostant així per una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

A Peggy-Nens, des de fa uns dies ens hem contagiat de l’essència d’aquesta data i amb molta il·lusió hem elaborat uns petits detallets que ens hem regalat entre classes com si fóssim petits grans emissaris de la Pau. Hem anant teixint una dolça teranyina  de sentiments i alegría que hem transmet a grans i a petits. I pensem que us pot agradar escoltar una cançó que aquests dies s’escoltava pels racons de la nostra escola, aquí teniu l’enllaç: http://manatdecansons.blogspot.com/2014/01/el-mon-seria-mes-felic.html Realment ha estat una iniciativa que sens dubte repetirem!

De fet hi ha una dita que diu: "no hi ha un camí cap a la pau, la pau és el camí". Per això, la reiteració en l'educació per la pau rau tant en el seu mètode com en el seu contingut. La pau no és una meta, sinó un procés pel qual cal aprendre a resoldre conflictes de manera sempre positiva.

I és que com diu la cançó: “El món seria més feliç si tots fòssim amics…” Que pares i nens/-es puguem gaudir d’aquest dia no només avui.

Som Peggy-Nens...som PAU☮...Feliç dia a tothom!

Equip Peggy-Nens