Notícies

Educació emocional

ENS EMOCIONA EMOCIONAR-NOS!

Les emocions són molt importants i per tant, cal que també les treballem a l’escola.

A nosaltres ens encanta emocionar-nos i donem molta importància a l’educació emocional. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels infants:  incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats en els seus aprenentatges.

La intel·ligència emocionaL, és la capacitat de reconèixer les nostres pròpies emocions, les emocions dels altres i saber-les gestionar. Aquesta intel·ligència emocional és una habilitat que es va aprenent al llarg de la vida des de que som ben petits.

A l’escola, tot ’equip Peggy-Nens, treballem per ajudar als nens/-es a que progressivament comencin a gestionar les pròpies emocions: controlar la ràbia, acceptar els errors, tenir empatia…, bàsicament, hem d’intentar guiar-los per tal que canalitzin aquests sentiments, els reconeguin i amb el temps, que els puguin verbalitzar.

Per tot això a l’escola oferim als nostres petits/es una gran varietat d’eines i activitats per tal de treballar les emocions. Algunes activitats per fer-vos una idea:

1.Ens podem mirar al mirall tot gesticulant i fent cara de contents, tristos, sorpresos...

2.Fem un joc d’imitació amb una “canyeta” on cada nen/-a copia els moviments que  realitza l’educadora, sense dir absolutament res.

3.Quan necessitem una abraçada seiem a la “cadira de les abraçades” i allà ens fem una gran estimada.

4.Ens mirem ben entusiasmats el pot  de la calma per relaxar-nos.

5.Què necessitem un petó? Doncs agafem el pot dels dolços petons i agafem un.

6.Elaborem una cara amb diferents bases i complements.

7.Fem sessions de ioga (mindfulness)...

I en realitat hi ha una llarga llista d’activitats i materials per desenvolupar aquestes tasques. De fet, després de la formació que vàrem tenir a l’escola fa unes setmanes, amb tots els coneixements adquirits, de ben segur que aconseguirem tenir un súper racó de les emocions a l’aula.

Un racó enriquit no només de materials diversos...si no de moltes més emocions que els vostres fills/-es gaudiran a l’escola!

Les Magnòlies anem descobrint que treballar les emocions és divertit i que ens descobreix noves maneres de gaudir, sentir o experimentar els sentiments que sentim al nostre interior.

Els contes poden ser una bona eina d’ajuda per aquesta temàtica. Aquí teniu un link interessant: http://diarieducacio.cat/20-contes-per-treballar-les-emocions-amb-els-infants/

Per acabar, una gran frase del filòsof Aristòtil que m’agrada molt i que penso que resumeix l'essència d’aquest escrit: “Educar la ment sense educar el cor, no és educació en absolut.”

Esperant que hagueu gaudit d’aquest post us dic fins ben aviat a tots! Un petonet!!

Laura