Notícies

El programa físic

El programa físic a l’escola

Hola pares i mares! Ja tornem a estar aquí per parlar-vos d’un nou tema. En aquesta ocasió, us explicarem què és i en què consisteix el programa físic que realitzem a l’escola.

El programa físic és el conjunt de diferents exercicis que cada matí fem a l’escola. Els més importants són: el gateig, el rastreig, el volteig i la braquiació. Però, a més a més, també podem fer carreres, cirquits…

Treballant aquests exercicis els nens i nenes adquereixen: nocions de l’espai que els envolta, nocions temporals, de lateralitat, relatives al seu  cos, als objectes…, contribuint al desenvolupament físic, afectiu, social i intelectual.

Nosaltres a l’escola, cada matí, havent fet el bon dia amb els Llimoners, marxem tots plegats amb energia cap al nostre gimnàs!

Mentre arribem: correm, saltem, pugem i baixem les escales del pati...i per fí, ben engrescats arribem al gimnàs! Una vegada travessem la porta anem seient i, la Míriam i la Laura, preparen la sessió amb els diferents materials: muntem el tatami, agafem el banc d’equilibri...

Llavors anem cridant als nens i nenes, un per un,  i anem realitzant els exercicis:

Amb el gateig, tots els Pins es diverteixen i ho fem ràpid ràpid.

  • El rastreig, ja ens costa una mica més fer-ho solets, i és per això que necessitem ajuda per realitzar-ho correctament fent el patró creuat. I  què és el patró creuat?  És, bàsicament,  el movimient del braç dret en sincronía amb  el peu esquerre i el braç esquerre amb el peu dret.
  • El volteig és, el que a vegades haureu sentit més col·loquialment com fer la “croqueta”. Les educadores ajudem a que vagin voltejant pel tatami. Aquest exercici comporta una sensació d’inestabilitat que, mica en mica, tots els nens i nenes van assimilant a nivell motriu i emocional. El Pere i la Nara  ja intenten fer-ho solets. Però al Gerard, a la Jana i al Daniel, encara que saben que no passa res i que poden estar ben tranquis, el fet de voltar no els hi agrada gaire.
  • L’equilibri el podem treballar amb un cirquit amb troncs que tenim al nostre jardí o bé amb un banc que tenim al gimnàs per on  cada nen o nena ha de passar caminant i de la mà de la Laura. Amb el temps, ho faràn tot sols i sense ajuda!
  • A la nostra escala de braquiació ens agafem beeen fort i intentem aguantar el pes del propi cos durant uns segons. Una vegada ja aguantem el nostre propi pes,  farem el moviment de davant a darrera o lateral.
  • Desprès de totes aquestes dades, el millor és que ara  gaudiu d’aquest petit tastet de fotografíes que de ben segur us aclariran moltes de les coses que avui us hem explicat.

I vet aquí un gat i vet aquí un gos que aquest post que us ha parlat del programa físic ja s’ha fos!!!

Fins ben aviat famílies!! Petonets!!

Laura S. i Sarai