Notícies

El vesc i el desig de Peggy-Nens

Hola pares i mares!

Sabeu on hem estat aquest matí?...Avui hem fet una petita sortida per visitar alguns establiments d’a prop de l’escola.

La Laura ha preparat uns petits rams amb el vesc que vàrem comprar fa uns dies a la fira de Sta. Llúcia i els hem guardat en una bossa. Llavors tots ben agafadets a la corda hem sortit al carrer per anar amb l’Arantxa, la Montse i la Laura a voltar una estona.

Hem estat molt emocionats, ja que les Magnòlies hem estat les encarregades de portar un petit pom de vesc:  al restaurant “Filigranes”, a la botiga “Barruguet”, al centre de robòtica “Codelearn”, al l’escola “Vedruna” i fins i tot a la residència “Vapor Gran”.

Es podria dir que hem estat els emisaris de portar una miqueta de bona sort i els nostres millors desitjos allà on hem anat!  Però sabeu quina és la tradició del vesc?...

El vesc des de l’antiguitat ha estat considerada una planta talismà. La tradició de regalar vesc per Nadal té el seu origen en els Celtes. Aquests creien que es tractava de una planta màgica pel fet d’estar verda tot l’any. Aquesta tradició s’ha estès per tot el món, especialment a casa nostre.  Aquí regalem vesc pels vols de cap d’any per desitjar sort en el pròxim any a la persona  a la que el rep. Aquesta sol guardar-lo sec la resta de l’any fins que, de nou, en rebi un altre al cap d’un any. Fer-se un petó sota d’un ram de vesc significa amistat eterna, casament o fertilitat.

I després de fer aquest petit volt pel centre de Terrassa hem tornar  xino-xano a l’escola amb moltes ganes d’arribar i explicar tot el que havíem fet! Ens ho hem passat genial!!

I vet aquí un gos i vet aquí un gat, que el post de les Magnòlies ja s’ha acabat!...però no sense desitjar-vos que tothom tingui un ramet de vesc aquest Nadal!!

Molts petonets i fins a la propera famílies!

Laura