Notícies

Ens adaptem a l’escola

Benvolgudes famílies i amics!

Aquí estem els Llimoners per explicar-vos algunes coses ben interessants.

En aquest primer post hem pensat tractar un tema ben interessant. Us parlarem de  l’adaptació a l’escola.

Justament, és el moment en el que encara ens trobem a l’aula.  Cal dir, que a hores d’ara els Llimoners estan ja més tranquils i adaptats, però aquesta fase requereix d’un temps que determinaran els mateixos nens i nenes.

Moltes vegades quan parlem de l’adaptació, només pensem en l’adaptació dels infants, però en el fons, no penseu que aquesta daptació és extensiva també als pares? Costa acomiadar-se de bon matí amb un petonet i un “fins després, carinyo!”...però realment aquest procés l’estem superant dia a dia, nens/es i pares/mares. Els Llimoners cada vegada entren més relaxats i contents i , vosaltres pares, ens ajudeu molt amb els vostres comiats ràpids i dolços!

Penseu que durant l’adaptació l’infant es troba en un ambient diferent que ha de descobrir  i uns costums a les que s’haurà d’adaptar. Es trobarà també dins d’un nou espai que el/la farà sentir desorientat/-da i perdut/-da.  Amb tot això ha de fer una nova reestructuració temporal, ja que perdrà la noció de la rutina diària a la que estava acostumat/-da.

Per tot això, pensem que és vital que visquem la incorporació del nen/a a l’escola amb la màxima normalitat.

Els infants necessiten, per poder créixer físicament i psicològicament , uns adults forts que sense deixar-se endur pel patiment de l’ infant, aguantin i comprenguin les seves ansietats, que les tolerin i que amb amor i cura els confortin. Que els nostres fills/es puguin sentir que els podem ajudar a superar les dificultats, malgrat que no els les podem estalviar.

Sabem que els pares i mares amb la vostra dedicació i afecte, juntament, amb els “mimos” i la tendresa que la Sílvia i la Laura donem cada dia als Llimoners estem ajudant moltíssim a que aquesta fase sigui superada per tots plegats!

Per acabar us hem preparat una petita mostra d’aquests primers dies a l’escola.

Una imatge sempre diu més que un munt de paraules...i si a més a més li afegim un somriure...no es pot demanar més! Així doncs, mireu i gaudiu...

Fins ben aviat Peggy-Famílies:

 

 

 

 

 

 

Sílvia i Laura