Notícies

Indaguem sobre els molins d’Holanda!!

Benvolgudes famílies! Ja tornem a estar aquí per acostar-vos una petita mostra de les nostres indagacions i bons moments a Peggy-Nens.

Estem inmersos/-es en tot el que envolta a Holanda: hem conegut la figura del jugador  Johan Cruyff i ara, aquesta setmana, estem coneixent els molins com a element característic del paissatge d’aquesta regió. Què són?, com són?, què necessiten per fer girar i girar les seves aspes?, són grans o petits?...són moltes de les preguntes que amb les nostres rutines de pensament  i les vostres aportacions de material sobre Holanda estem aclarint a les nostres aules.

En aquesta ocasió, un grup dels Cirerers, amb la Mireia, vàrem  fer una rutina de pensament anomenada: “apropament”,  que consisteix en observar ben d’aprop una imatge, en aquest cas la d’un molí. Com a element particular d’aquesta observació, a part de documentar-la i signar-la  com de costum, la descobriment fent ús d’una lupa. És molt divertit veure com ens agrada agafar la lupa i amb cares de concentració mirem i remirem...ens encanta!

L’altre part del grup, amb la Laura, hem fet un “zoom-in” d’un molí. Destapant trossets de cartolina que amaguen la imatge en qüestió, anem dient què pot ser allò que observem. És molt curiós escoltar  les respostes que els Cirerers aporten.

D’altra banda i amb una vessant més artística  hem elaborat el nostre molí de vent tot pintant un got de paper amb pintura marró, fent servir pinzells i  raspalls, o decorant cartrons de paper higiènic tot enganxant trossets de paper xarol marró...i una vegada acabats  li hem afegit unes aspes i “et voilà”, ja tenim un molí!! La veritat és que fan molt goig plegats, oi?

I fins aquí  les nostres indagacions i descobertes sobre els molins...però, el nostre viatge continua i Holanda ens espera amb noves propostes! Què descobrirem en els propers dies?... Sorpresaaa!!!!

Mentre arriben les noves propostes us enviem petonets a tothom.

Fins ben aviat, Peggy-famílies!

 

 

 

 

Laura i Mireia