Notícies

Juguem a jugar!!

Famílies i amics,

Avui us parlarem del joc, però més concretament del joc amb materials que no tenen res a veure amb les joguines convencionals. Parlarem del joc amb materials reciclats o com es defineixen més tècnicament, el joc amb materials no estructurats.

El joc és una activitat lliure i natural que els nens desenvolupen des de ben petits i que els adults alimentem oferint eines de joc, ja siguin amb joguines adients a l’edat de l’infant, o donant a conèixer el ventall de possibilitats que ofereixen els materials no estructurats, com poden ser: ampolles de plàstic, branques o blocs de fusta,  llaunes, bricks, taps,  tapes…

Nosaltres des de l’escola fem activitats on els nens i nenes poden descobrir la diversitat de materials que ens envolten i que, en definitiva,  serveixen per gaudir de les estones on el joc és un plaer.  En aquesta ocasió, vàrem  jugar amb diversos materials: tires de papers, llaunes, fustes,  petxines i  bricks.

Un bon dia,  va arribar a l’escola una gran bossa amb un munt de paper fet a tires. Quina emoció quan es va presentar el nou material! Tots els Pins emocionats i sorpresos no sabien què fer. Quan  els vaig animar a tocar i a investigar tots aquells papers, tímidament, van anant tocant i veient que era molt divertit llençar ben amunt els papers i que una pluja de papers podia ser tan divertida com quan les gotes de pluja ens mullen al carrer.  S’ho van passar “pipa” tots plegats! 

Un altre dia, vàrem compartir una estona de joc amb llaunes, fustes, petxines i bricks. Els Pins de seguida van començar a agafar els materials  per observar, tocar,  ficar,  treure,  apilar…van investigar moltes possibilitats de joc amb tot allò que tenien al davant.

Amb aquesta mena de materials desenvolupen un joc amb absència d’imitacions (els nens i nenes fan i desfan sense desenvolupar cap acció copiada dels adults) i estimulen moltíssim el seu pensament creatiu (al desconèixer  les possibilitats que ofereixen aquests materials els seus resultats són infinits).

Es ben bé,  que amb els materials més senzills que podem trobar al nostre voltant més immediat i amb un xic de l’efecte sorpresa a l’hora de presentar-los a l’aula, ens trobem amb els ingredients suficients per crear la màgia del joc. Us apunteu a fer d’aquesta màgia a casa amb els vostres fills? Segur que ho passareu tan bé com nosaltres a l’escola.

Un petó ben fort famílies i fins ben aviat!:

 

 

 

 

 

 

Sarai i Laura S.