Notícies

La gallina, el gall i el pollet

Hola famílies!

Aquesta setmana la Paula ens ha portat una gallina per deixar-la a la classe mentre treballem la granja.

Als Llimoners ens agrada molt donar-li abraçades perquè és molt tova i suau. Aquesta setmana hem fet dues activitats paral·leles on hem pogut treballar la gallina, el gall i el pollet.

En una de les activitats la Cristina ens ha explicat que de la gallina surten els ous i que és el que podem fer amb ells. Així doncs, hem vist com el podíem trencar i obrir i que dins trobem la clara i el rovell tot junt. La Cristina després els ha separat per batre-ho amb la batedora que ens ha deixat la nostra cuinera Puri.

La batedora no ens ha agradat gaire perquè feia un soroll molt fort i ens hem espantat al principi. Quan hem batut bé les clares, aquell líquid transparent hem vist com s’ha convertit en una espuma blanca!

L’altre activitat l’hem fet amb la Sílvia, que de cop i volta ens ha explicat que algú ens havia vingut a visitar a l’escola. Hem sortit a l'entrada i hem trobat nous animals per la granja de la classe: un gall, una gallina i dos pollets.

Ens hem parat una estona per observar els colors dels tres animals i després hem tornat a la classe per personalitzar-los. A la gallina li hem enganxat unes plomes grogues; al gall l’hem pintat amb ceres de color marró i als dos pollets els hem pintat amb ceres grogues i taronges. Ens ho hem passat d'allò més bé observant els nostres nous animals de ben a prop!

Ens encanta descobrir nous animals, voleu veure que bé ens ho passem a l’escola?

Sílvia