Notícies

La risoteràpia

Famílies i amics,

Avui us parlaré de la “risoteràpia”. A l’escola, la risoteràpia és una eina molt útil per treballar les emocions.

Les Magnòlies hem gaudit d’una sessió ben divertida.

Però abans d’explicar-vos la nostra sessió, us explicarem què és la risoteràpia i alguns dels seus múltiples beneficis.

La risoteràpia o teràpia del riure és una teràpia consistent en crear situacions que ajudin a alliberar les tensions físiques o emocionals, per aconseguir riure de manera natural. Es practica en grup fent servir tècniques d'expressió corporal, balls, jocs…

La risoterapia, també coneguda com a humoteràpia, no és una tècnica nova, ja que va ser inventada fa milers d'anys per molts filòsofs i escriptors que van escriure sobre els avantatges del riure. És una teràpia destinada a millorar l'estat físic i psicològic a través del riure. Quan riem, a més de millorar el nostre estat d'ànim i de millorar el nostre estat psicològic o d'estrès, també generem una substància beneficiosa per al nostre organisme que ens fa sentir molt bé.

I els seus beneficis són molts, però aquí us deixo una petita mostra dels més importants: contribueix al desenvolupament de la capacitat pulmonar, elimina l’energía negativa i en genera de positiva, reforça el sistema inmonològic, augmenta l’autoestima...en fi! que mai un estona de riures ens haguéssim imaginat que ens aportés  tants beneficis.

Ara que ja sabem una miqueta més de la risoteràpia us explicaré la nostra sessió. Aquest matí la Laura ens ha dit que tindríem una sorpresa i tots ben encuriosits dèiem: “Una sorpreeeeesa!!???”. Tot seguit ens hem posat drets  i la Cristina i la Laura ens han repartit: barrets, nassos de pallasso, ulleres de sol, globus… i tot per fer un primer ball, per trencar el gel i deixar-nos anar i começar a gaudir de l’alegria del moment, ja que era aquesta l’emoció que volíem treballar.

Seguidament, hem fet un joc on per parelles havíem de fer pessigolles al nostre company/-a i tot seguit ficàvem la mà o el cap a sobre de la panxa per sentir com fa el nostre cos quan riem. També hem fet una gran rotllana on ficats un darrere de l’altre ens hem anat tocant el coll, l’esquena, les orelles...molt suaument per fer-nos riure.

Totes aquestes dinàmiques les hem anat amenitzant amb músiques alegres i divertides.Com veieu ens ho hem passat d'allò més bé! A l’inici de la sessió algunes Magnòlies una mica tímides però al final totes amb un gran somriure que ens il·luminava la cara.

Diuen que l’aliment de l’ànima és el riure, així doncs no deixem de fer-ho!

Fins ben aviat famílies. Un petó i molts somriures:


Laura Sangüesa