Notícies

Una emoció que cal gestionar

Benvolgudes famílies!

El nostre projecte d’escola ja està en les seves darreres setmanes però quantes coses hem après amb ell. Ha estat molt emocionant tot plegat!

Aquests dies estem treballant una nova emoció: la ràbia. Nosaltres com a pares i mares, sabem que aquesta és una emoció ben comú en els nostre dia a dia. És un estat d’ànim irritat, enutjat, indignat, furiós… La ràbia està lligada a la frustració, a la insatisfacció, les contrarietats, les injustícies...i quant tot això s’ajunta: PUM!...esclatem i deixem anar aquest cúmul de sensacions.

És per això que és molt important la seva identificació i gestió, per a una resolució positiva i constructiva.

A l’aula aquesta setmana ens hem trobat al “tipi” del nostre replà unes boles fetes amb uns globus i farcides d’arròs. Al principi no sabíem perquè eren, però ara ja sabem que aquestes boles les tenim al nostre abast i que en el moment en que un nen/-a tingui ràbia, pot anar, agafar la bola i apretar-la deixant anar així la ràbia i, mica en mica, tranquil·litzar-nos per tornar a sentir-nos bé. Cal dir, que a vegades aquesta ràbia sembla que sigui contagiosa, tots volen agafar la seva bola quan algú l’agafa...però realment és una molt bona eina per treballar, gestionar i canalitzar aquesta emoció.

Al llarg de la setmana hem fet activitats relacionades amb la ràbia com per exemple: esquinçar fulls de paper de diari,  trencant-los com si tinguèssim molta ràbia i deixant-los fets miques. Totes les Magnòlies van passar una estona ben entretinguda, però  l’Albert era molt divertit veure les mil i una ganyotes que feia i els crits que feia en trencar aquells papers!

Però aquesta setmana hem viscut una activitat que ens ha encantat...i no us podeu imaginar de quina manera! A principis de setmana la Laura ens va penjar a la classe un improvitzat sac, simulant a un de boxa,  ens va portar uns guants especials per poder picar-lo amb molta força. Quan parlem plegats sobre què ens fan sentir l’emoció de la ràbia, entre moltes coses, diem que amb aquesta sensació podem sentir que ens venen  ganes de trencar coses, de picar...en definitiva, de treure aquest enuig.

Quan va arribar el moment de ficar els guants a totes les Magnòlies us ben asseguro que van treure tota la ràbia que podien sentir. Ho van fer genial!

La Silvana, l’Hugo, la Martina, el Bruno i  la Léonie ben decidits van dir que volien ser els primers...en realitat, ells i la resta dels seus companys/-es! Les Magnòlies eren tot motivació, ganes de poder experimentar i viure l’activitat.  Aleshores, un per un així ho van fer!

Encara  ens queden per gaudir activitats  per continuar treballant la ràbia, però ara per ara, aquí us deixo un petit recull d’alguns  dels moments que ara us he explicat. Ah!...i també us adjunto un link amb alguns contes relacionats:

https://somdocentsblog.wordpress.com/2018/02/16/6-contes-per-canalitzar-la-rabia-i-lempipament/  

Ens tornem a veure ben aviat amb noves aventures. Fins ben aviat!:

Laura